fbpx

Όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης: Τι να επιλέξετε

Οι όψεις πορσελάνης είναι συνώνυμες με την ομορφιά. Λίγες ιατρικές εργασίες μπορούν να αποδώσουν τόσο όμορφα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό σας. Και σίγουρα ελάχιστες μπορούν να βελτιώσουν τόσο πολύ το χαμόγελό σας, όσο οι όψεις πορσελάνης.

Θα έχετε σίγουρα μείνει έκθαμβοι με το χαμόγελο κάποιων διασημοτήτων. Θα έχετε αναρωτηθεί πώς κατόρθωσαν να έχουν τόσο «ίσια», λευκά και με άριστες αναλογίες δόντια. Τώρα ξέρετε την απάντηση.

Τα πρόσθια δόντια αποτελούν τη «βιτρίνα» όχι μόνο του χαμόγελού μας, αλλά και όλου μας του προσώπου. Είναι αυτά που θα δημιουργήσουν την πρώτη εντύπωση στον συνομιλητή μας.

Οι όψεις δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία μικρή παρέμβαση στην πρόσοψη των δοντιών σας, κυρίως των 6 προσθίων, καθώς με μία φλούδα πάχους μικρότερου από χιλιοστό, μπορείτε να βελτιώσετε το χρώμα, το σχήμα καθώς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη θέση των δοντιών χωρίς ορθοδοντική παρέμβαση.

Όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης;

Η λεύκανση θα ήταν μία από τις επιλογές μας αλλά δυστυχώς καλύπτει μόνο τον τομέα του χρώματος. Οι όψεις ρητίνης αποτελούν επίσης μία ακόμα επιλογή η οποία καλύπτει στον μεγαλύτερο βαθμό όχι μόνο το χρώμα, αλλά και το σχήμα των δοντιών.

Είναι μία διαδικασία σχετικά οικονομική και, ανάλογα με τη δεξιοτεχνία του ιατρού, είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η δημιουργία τους στο ιατρείο σε ένα μόλις ραντεβού.

Αυτό πλέον αποτελεί πλεονέκτημα και των όψεων πορσελάνης καθώς σαν διαδικασία μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο της επαναστατικής υπηρεσίας «Δόντια σε 24 ώρες». Mε τον σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό που διαθέτει το ιατρείο μας, σε μόλις μία μέρα, θα έχετε αποκτήσει το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν.

Επανερχόμενοι σε μία άτυπη σύγκριση, ένα σημαντικό μειονέκτημα των όψεων ρητίνης είναι η ιδιότητα που έχουν να απορροφούν χρωστικές στο πέρασμα του χρόνου σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που είναι ανθεκτικές ακόμα και στην παραμικρή απορρόφηση.

Οι όψεις ρητίνης, αν και επιδιορθώσιμες σε περίπτωση κατάγματος κάποιου τμήματός τους, δεν παρουσιάζουν την λάμψη, ούτε την φυσικότητα που μπορεί να προσφέρουν οι όψεις πορσελάνης των οποίων η κατασκευή γίνεται από τον τεχνίτη σε συνθήκες εργαστηρίου.

Ο μέσος όρος ζωής των όψεων ρητίνης είναι περίπου 6-8 χρόνια, την ώρα που ο μέσος όρος ζωής των όψεων πορσελάνης αγγίζει ακόμα και τα 15 χρόνια. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς και τη σημαντική διαφορά του κόστους ανάμεσα στις 2 επιλογές, με τις όψεις ρητίνης να υπερτερούν σε αυτό τον τομέα όντας η οικονομικότερη επιλογή.

Πριν κάνετε την τελική σας επιλογή, μην διστάσετε να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας ποια θα ήταν η καταλληλότερη λύση για εσάς , καθώς οι ανάγκες κάθε ασθενή διαφέρουν.

Ζητήστε να δείτε πώς θα είναι το αποτέλεσμα της προσθετικής αποκατάστασης προτού να ξεκινήσετε. Αρχικά ο οδοντίατρος θα αποτυπώσει τα δόντια σας και σε δεύτερη φάση κατασκευάζονται κάποια ειδικά εκμαγεία- μοντέλα ( διαγνωστικά) πάνω στα οποία θα δείτε σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι η τελική εικόνα των δοντιών σας.

Ζητήστε επίσης να σας δείξει φωτογραφίες δικών του παρόμοιων και παλαιότερων περιστατικών έτσι ώστε να διαπιστώσετε εάν μία παρόμοια προσθετική εργασία θα κάλυπτε τις αισθητικές ανάγκες σας. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε πιο ασφαλής σχετικά με την επένδυση των χρημάτων σας.

Άσχετα πάντως με την απόφαση που θα πάρετε, καλό θα ήταν να σκεφτείτε πως το συνολικό κόστος και η αξία μιας οδοντικής υπηρεσίας που θα επιλέξετε έχει άμεση σχέση με το όφελος που θα αποκομίσετε από αυτήν, την αισθητική της απόδοση, την μακροβιότητα της, και το συνολικό αίσθημα ικανοποίησης που θα εισπράξετε.

Διαβάστε ακόμα

Call us