fbpx

Γιατρέ θα πονέσω;

Είναι γεγονός πως η επίσκεψη στον οδοντίατρο κάνει πολλούς ασθενείς να χάσουν του ύπνο τους. Ο φόβος του “τροχού”, η ιδέα και μόνο της οδοντιατρικής αναισθησίας και της γενικότερης οδοντιατρικής πράξης οδηγεί στην αναβολή ή/και στην οριστική ματαίωση του ραντεβού.

Η οδοντιατρική επιστήμη, συγκαταλέγεται στις ταχύτερα εξελισσόμενες επιστήμες της ιατρικής, και σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι ασθενείς η πληθώρα των τεχνικών που χρησιμοποιούνται, από πλήρως καταρτισμένους επαγγελματίες είναι ασφαλείς και ανώδυνες.

Αυτό που πρέπει αρχικά να γίνει κατανοητό από τον ασθενή είναι ότι η οποιαδήποτε αναβλητικότητα από πλευράς του, δημιουργεί συσσώρευση των όποιων οδοντιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να έχει, περισσότερα ραντεβού καθώς και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση σε βάθος χρόνου. Η έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση αυτών σε πρώτο χρόνο θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας στον ασθενή και θα εξαλείψει τα όποια οξεία ή χρόνια προβλήματα αντιμετωπίζει.

Οδοντιατρική πρόληψη

Η τακτική προσέλευση του ασθενή στο οδοντιατρείο για κλινικό έλεγχο, και ο ανά εξάμηνο καθαρισμός είναι ίσως η σημαντικότερη οδοντιατρική πράξη. Ελέγχονται τα επίπεδα τρυγίας (πέτρας), αντιμετωπίζονται δραστικά πιθανά προβλήματα ουλίτιδας, εντοπίζεται πιθανή ύπαρξη νέων τερηδονικών αλλοιώσεων και αξιολογείται το κατά πόσο ο ασθενής εφαρμόζει σωστά στο σπίτι όλους τους κανόνες στοματικής υγιεινής.

Οι συχνές επαναξιολογήσεις των παλαιών εργασιών θα κρίνουν την αναγκαιότητα αντικατάστασης παλαιών εμφράξεων, στεφανών (θήκες) ή γεφυρών πολύ πριν δημιουργηθούν νέες πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες καταστάσεις. Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα τις αντιμετωπίσει σε ένα αρχικό στάδιο προλαμβάνοντας την εξέλιξη τους.

Οι εντυπωσιακές νέες και πιο ακριβείς μέθοδοι διάγνωσης, και απεικόνισης, προλαμβάνουν και βοηθούν στην εύρεση των περισσοτέρων προβλημάτων που σχετίζονται με τα δόντια και τα ούλα.

Ένας πλήρης ακτινογραφικός έλεγχος στην κλινική μας, 321smile με την βοήθεια του υπερσύγχρονου ψηφιακού ορθοπαντογράφου (συσκευή πανοραμικής απεικόνισης του στόματος) και της ψηφιακής ενδοστοματικής ακτινογραφίας, θα εντοπιστεί ακόμα και το μικρότερο πρόβλημα και θα αναχαιτίσει την εξέλιξη του.

Στη συνέχεια η λεπτομερής επεξήγηση τυχόν ευρημάτων και η κατάρτιση ενός πλάνου θεραπείας θα διαλύσουν τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες σας, χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό, οι έμπειροι ιατροί και επιστημονικοί συνεργάτες της κλινικής μας είναι πάντα δίπλα σας ήδη από το πρώτο ραντεβού, το οποίο μπορεί να έχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό χαρακτήρα.

Το ήρεμο και καλαίσθητα διαμορφωμένο περιβάλλον του ιατρείου μας, σε συνδυασμό με την πολυετή πείρα του εξειδικευμένου προσωπικού μας, θα δημιουργήσει αμέσως ένα κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς, διασφαλίζοντας πως θα βιώσετε την πιο ευχάριστη οδοντιατρική σας εμπειρία.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης οδοντιατρικών παθήσεων και να μην χρειαστεί να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο συχνά, διαβάστε το άρθρο μας Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τον οδοντίατρο

Διαβάστε ακόμα

Call us